Spring naar hoofd-inhoud

Project ‘Hennepbestrijding’ van start

Het succesvolle project ‘Hennepbestrijding’ op agrarische percelen is weer van start.

Bedrijfsleden van de LLTB hebben inmiddels een brief ontvangen met een deelnameformulier. Het is van belang dat zoveel mogelijk maïs- en aspergetelers meedoen en zichzelf beschermen tegen criminelen die in hun gewassen hennep willen telen.

Deelname aan het hennepproject is gratis en voorkomt een onveilig gevoel en een hoop problemen waar ondernemers liever niet mee in aanraking komen. Op het deelnameformulier moet men met coördinaten aangeven waar de maïs of asperges (komt te) staan. Indien er al vaker hennep is aangetroffen in de percelen is het zeker raadzaam mee te doen en dit ook door te geven aan de LLTB. Er wordt dan gezorgd voor een extra controle.

In de afgelopen jaren is er een afname geconstateerd van buitenteelt activiteiten in de percelen van LLTB ondernemers. Door het plaatsen van de inmiddels bekende oranje baken in het perceel, worden criminelen er op geattendeerd dat telen in deze percelen geen zin heeft. Dat komt doordat de ondernemer zelf deze percelen controleert en waarnemingen noteert in een logboek. Verdachte situaties komen hierdoor sneller aan het licht, zeker wanneer dezelfde constateringen op meerdere plekken wordt gedaan.

Agrariërs die geen lid zijn van de LLTB en meer willen weten over het project kunnen contact opnemen met Karin Ridderbeks van de LLTB via kridderbeks@spam-protectlltb.nl.

8 juni 2016

Archief