Spring naar hoofd-inhoud

Politie rolt hennepkwekerij op in Grashoek

De politie is donderdagavond 9 maart een voormalige boerenschuur in Grashoek (gemeente Peel en Maas) binnengevallen. In deze loods aan de Vliegertsdijk, net buiten het dorp, was een hennepplantage ingericht.

Dat meldt de Omroep Peel & Maas.

 

De inval vond plaats rond 19.50 uur. Aanleiding voor de inval waren de grote pieken in het elektriciteitsverbruik die op het adres waren waargenomen, een aanwijzing voor de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij. Dat vermoeden werd bevestigd door de henneplucht die in de omgeving hing.

 

De politie was met meerdere eenheden aanwezig, ondersteund door een specialist gevaarlijke stoffen van de brandweer. Ook waren er technici van Enexis ter plaatse, de beheerder van het stroomnet. De ingang tot de loods was afgesloten met een rolluik. Na het afzetten van het erf en de directe omgeving, moest er een zaagmachine van de brandweer aan te pas komen om het rolluik te openen.

 

Nadat de loods was beveiligd, heeft de politie de volgende vrijdagochtend verder onderzoek gedaan. Voor zover bekend was er ten tijde van de inval niemand aanwezig in het pand. Tot dusverre zijn er ook nog geen verdachten aangehouden  in deze zaak.

 

Bron: omroeppenm.nl

20 maart 2023