Spring naar hoofd-inhoud

Ondermijning is een zaak van ons allemaal

Onlangs publiceerde Dagblad De Limburger een uitgebreid artikel over ondermijning. Criminele activiteiten in de ‘normale’ wereld, ook de normale zakenwereld. Hennepteelt en het fabriceren van synthetische drugs zijn bekende fenomenen, maar het gaat veel verder dan dat. Het boek ‘De Achterkant van Nederland’, waarvan de auteurs in het artikel ook aan het woord kwamen, geeft een indringend beeld van die andere kant van onze samenleving.

Tijdens een symposium in oktober 2017, kwam de dringende oproep van de burgemeester van Roermond en de politiechef, dat wij dit als samenleving moeten aantrekken. We kunnen het niet neerleggen bij één partij. Of zoals Jan Tromp het destijds uitdrukte: ‘We moeten voorkomen dat dit het “nieuwe normaal” wordt.’ Tijdens het symposium was de vraag welke rol ondernemers hier hebben? Hebben ze die? En welke is dat? Een kant-en-klaar antwoord is er niet. Daarvoor zul je met elkaar de discussie moeten voeren.

Om die discussie op gang te brengen heeft PVO Limburg, samen met het Team Ondermijning van de Politie Limburg en de brancheverenigingen van de makelaars, deze campagne opgezet. We kiezen een andere insteek, bekijk hier de video's. We hopen dat de video's onderwerp van discussie worden. Binnen de  betreffende branche maar ook daarbuiten. De video's worden verspreid via social media en verwijzen naar de website ‘veiligondernemenbeginthier.nl’ waar een aantal eenvoudige hulpmiddelen voor ondernemers beschikbaar zijn.

Het belangrijkste doel is dat het gesprek op gang komt. We hopen dat de video's bijvoorbeeld gebruikt worden bij bijeenkomsten over het thema ondermijning. 

 

Bekijk hier de video vastgoed
Bekijk hier de video autoverhuur

Artikel: 'Geld verdienen met drugs: een miljardenbusiness'

 

 

11 juni 2018

Archief