Spring naar hoofd-inhoud

Illegale tabaksopslag gevonden in Born

Melden heeft altijd zin Een verlaten loods met afgeplakte ramen maar opvallend veel bewaking, het zijn signalen waaraan je criminele activiteiten kunt herkennen. Loodsen op bedrijventerreinen zijn voor criminelen vaak een ideale plek voor illegale handel of productie. Dat bleek ook weer begin november op het bedrijventerrein in Born.

Daar trof de politie een grote opslag van illegale tabak aan. De waarde wordt geschat op enkele miljoenen. Tijdens de inval werden drie mensen aangehouden op verdenking van het overtreden van de accijnswet. De inval was het resultaat van een groot internationaal onderzoek waarbij de politie, douane en Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) bij betrokken waren.

Een groot opsporingsonderzoek als dit, begint meestal klein: met een melding van iemand die iets verdachts heeft gezien. Inwoners en ondernemers zijn de oren en ogen van de wijk, ze signaleren verdachte activiteiten vaak eerder dan de politie. Daarom is het zo waardevol om verdachte signalen te melden. De politie en gemeente kunnen dan eerder actie ondernemen. Een melding kan net dat ene puzzelstukje zijn waardoor de politie of het fraudeloket een onderzoek op kan starten. Melden heeft altijd zin!

Ervaar je overlast of vermoed je criminele activiteiten bij jou in de wijk of op het bedrijventerrein? Praat er dan over met de lokale wijkagent of meld vermoedens anoniem en veilig bij Meld Misdaad Anoniem (M). Twijfel je nog? Kijk dan op horenzienmeldenparkstad.nl hoe je signalen van ondermijnende criminaliteit kunt herkennen. Door verdachte situaties te melden, maken we samen een vuist tegen georganiseerde criminaliteit in Parkstad.

Vind hier jouw wijkagent:

https://www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten/lijst?geoquery=kerkrade

Meld hier anoniem bij M: Meld Misdaad Anoniem:

https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

Test hier je kennis op signalen van ondermijning:  

horenzienmeldenparkstad.nl/signaleringskaarten

21 november 2022