Skip to main content

Hoe reageert uw bedrijf op phising mails?

80% van de cybercriminaliteit wordt mogelijk door menselijke fouten. Klikken op een foute link is een belangrijke misser. En het aantal maar ook de ‘kwaliteit’ van de foute mails, neemt nog steeds toe. We zien zelfs een toename van deze vorm van cybercrime, phishing, ten opzichte van de ransomware die de laatste jaren in opkomst was. Phishing veroorzaakt ook in Limburg de meeste problemen. Bij een onderzoek dat het ECCW vorig jaar onder Limburgse ondernemers uitvoerde bleek dat meer dan de helft van de cybercriminaliteit waar zij mee te maken hadden, uit phishing bestond.

Maar hoe maak je je medewerkers -van hoog tot laag- bewuster van de risico’s van phishing-mails?

Ondernemend Limburg krijgt de kans om te testen hoe hun bedrijven reageren op een phishing-aanval. Normaliter is het nabootsen van een phishing-aanval voor een bedrijf een kostbare aangelegenheid. Een externe partij zorgt er dan voor dat er in de loop van bijvoorbeeld een maand een aantal keren foute mails naar uw bedrijf gestuurd worden. Er wordt dan gekeken hoe vaak een foute link aangeklikt wordt en uw bedrijf krijgt daar een -anoniem- overzicht van. De link verwijst dan naar een instructiepagina waar de medewerker een aantal tips krijgt hoe hij of zij phishing-mails kan herkennen.

Het ECCW heeft in samenwerking met het CCV en de politie nu een collectieve actie georganiseerd waardoor deze test binnen het bereik komt van elke onderneming. Heeft je bedrijf 8 of meer medewerkers en ben je geïnteresseerd om mee te doen. Kijk dan https://veiligondernemenbeginthier.nl/cybercriminaliteit/mkb-phishing-test

9 juli 2019

Archief