Spring naar hoofd-inhoud

Gemeente Leudal controleert bedrijventerreinen in strijd tegen ondermijning

Toezichthouders van de gemeente Leudal hebben sinds november 2022 controles uitvoeren op bedrijventerreinen om ondermijning tegen te gaan. De focus ligt hierbij op fraude, mensenhandel, witwassen van geld en de handel en productie van drugs.

Dat meldt het regionale nieuwsplatform Deltalimburg.nl in een artikel.

Integrale aanpak ondermijning

Er zijn inmiddels 120 controles uitgevoerd bij verschillende bedrijven en dit jaar zullen in totaal 11 bedrijventerreinen worden bezocht. De gemeente werkt hierbij nauw samen met politie, justitie en andere veiligheidspartners in de aanpak van ondermijning en zoekt daarbij actief de verbinding met de samenleving.

Meer dan controleren alléén

Tijdens de controles controleren toezichthouders niet alleen de locatie, maar gaan ze ook in gesprek met ondernemers en geven ze veiligheidsadviezen en tips om verdachte signalen te herkennen. Ondernemers hebben aangegeven deze gesprekken waardevol te vinden. Veel ondernemers hebben overigens al preventieve maatregelen getroffen. Denk aan het plaatsen van beveiligingscamera's, sociale controle en regelmatige inspecties van verhuurde loodsen.

Meld signalen die wijzen op ondermijning

Burgemeester Desirée Schmalschläger van de gemeente Leudal roept inwoners en ondernemers op om alert te zijn op signalen van ondermijning en deze te melden bij de politie via 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000. Alle meldingen worden serieus genomen en de melder blijft anoniem.

Meer informatie over ondermijning en wat je hier als burger of ondernemer tegen kunt doen, vind je website van de gemeente Leudal.

Bron: Deltalimburg.nl

2 mei 2023