Spring naar hoofd-inhoud

Bijeenkomsten in Heuvelland over veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied

In mei en juni organiseren de Heuvellandgemeenten in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen Limburg (PVO-L) bijeenkomsten gericht op de veiligheid en leefbaarheid in buitengebieden. Inwoners en ondernemers van de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul kunnen met de gemeente, politie en elkaar praten over onderwerpen zoals overlast en criminaliteit in hun omgeving.

Ondernemers en inwoners in de buitengebieden kunnen bewust of onbewust betrokken raken bij ondermijnende criminaliteit, waarbij criminelen bijvoorbeeld leegstaande loodsen, stallen en schuren huren voor de productie van synthetische drugs of hennepteelt. Politie, justitie, gemeenten en andere publieke en private partijen werken samen om ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Bedrijven en inwoners kunnen hierbij helpen door verdachte situaties te melden en zo een rol te spelen in de bestrijding van overlast en criminaliteit in de buitengebieden.

 

Tijdens de bijeenkomsten kunnen deelnemers demonstraties bijwonen en leren welke signalen duiden op bijvoorbeeld een drugslab in de buurt. Er is ook ruimte om met andere bezoekers en experts te spreken en tijdens de bijeenkomsten zal de campagne 'Horen, Zien, Melden!' in elke gemeente worden afgetrapt.

 

Deze bijeenkomsten zijn onderdeel van het Veilig Buitengebied-project van de Heuvellandgemeenten in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen Limburg (PVO-L). Eerdere bijeenkomsten van deze soort zijn al georganiseerd in andere Parkstadgemeenten.

 

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur (19.00 inloop) en vinden plaats op de volgende data:

 

- Eijsden-Margraten: maandag 15 mei, Hoeve Cobelli (Noorbeek)

- Valkenburg a/d Geul: dinsdag 16 mei, locatie nog niet bekend

- Vaals: woensdag 17 mei, Brasserie Lodge (Vaals)

- Gulpen-Wittem: woensdag 31 mei, Best Western Hotel Slenaken (Slenaken)

- Meerssen: donderdag 1 juni, Brasserie Bie De Groeve, Camping ‘t Geuldal (Meerssen)

 

Om deel te nemen aan de bijeenkomsten kan men zich inschrijven via www.veiligondernemenlimburg.nl/nieuws/heuvellandgemeenten-pakken-overlast-en-criminaliteit-in-buitengebied-aan/. Er is plek voor ongeveer 50 gasten per bijeenkomst.

11 mei 2023