Spring naar hoofd-inhoud

Bent u klaar voor de volgende generatie cyberaanvallen?

Cybercriminaliteit is big business. Bijna dagelijks verschijnen berichten in de media dat bedrijven slachtoffer van een cyberaanval zijn geworden. De Wannacry- en Peyta-aanvallen hebben we nog vers in het geheugen. Vaak zijn grote bedrijven, zoals onlangs Maersk en TNT, het slachtoffer van cybercrime. Als dit soort multinationals, met een klein leger aan IT’ers in dienst, een malware aanval al niet kan afwenden, wat kunt u als mkb’er dan beginnen?

Inventieve cybercriminelen

Als mkb’er heeft u waarschijnlijk niet de mankracht en de middelen om een complete IT-beveiligingsafdeling op te tuigen. Maar zolang cybercriminelen er geld mee kunnen verdienen, blijft het risico op een malwarebesmetting bestaan. U moet dus iets doen. Veel mkb-bedrijven gebruiken een virus- en malwarescanner, maar dat is tegenwoordig niet meer voldoende om malware buiten de deur te houden. Door de grote variëteit aan virussen en malware en de snelheid waarmee de varianten wijzigen, zijn scanners niet in staat alle dreigingen te blokkeren. En criminelen worden steeds inventiever. Vaak besmetten ze een netwerk met ransomware om vervolgens geld te vragen om de malware-infectie ongedaan te maken. Maar andersom maakten wij het ook al mee. Een van onze klanten was slachtoffer van ‘cyberhostage’. Als het bedrijf niet snel een flink bedrag zou betalen, zou een malwareaanval de IT-omgeving platleggen. Gelukkig konden we dit met de slimme IT-beveiligingsoplossingen van nu voorkomen.

 

Betaalbare beveiligingsoplossingen

Voor mkb-bedrijven die niet over een leger aan IT-beveiligingsspecialisten beschikken, maar wel de behoefte hebben aan een security-oplossing op enterpriseniveau, zijn steeds meer betaalbare beveiligingsoplossingen op de markt. Zo zien we dat de door ons gehanteerde ‘vulnerability-scan’, waarmee we op afstand op kwetsbaarheden in de bedrijfssoftware kunnen scannen, een efficiënte tool is om proactief potentiële gevaren tegen te kunnen gaan. De scan geeft inzicht in mogelijke kwetsbaarheden in uw netwerkomgeving waardoor u een beveiligingslek kunt dichten voordat er misbruik van wordt gemaakt. Vroeger was voor elke beveiligingslaag die op een netwerk werd toegevoegd een apparaat of aparte server nodig. Nu voegen we met een managed firewall sterke beveiliging aan het IT-netwerk toe. Hiermee is IT-beveiliging op het hoogste niveau voortaan ook voor uw bedrijf binnen handbereik. Wij zijn klaar voor de volgende generatie cyberaanvallen. U ook?

31 augustus 2017

Archief