Spring naar hoofd-inhoud

Seminar Roermond: Digitalisering en cyber-security

Datum vrijdag 11 oktober 2019
Tijd 09:30 t/m 16:00
Locatie Godsweerdersingel 77 in Roermond

Seminar Roermond: Digitalisering en cyber-security/awareness op de fabrieksvloer en van productie equipment

Productielijnen en apparatuur moeten veilig worden gekoppeld. Cyber risico’s moeten begrepen worden zodat passende maatregelen genomen kunnen worden. Bij een hack kan de schade groot zijn, maar omdat productieapparatuur wordt aangestuurd, zijn er ook veiligheidsrisico’s en eisen.

Wat houdt fabrieksvloer en equipment datacollectie in en wat kan ik met die data?  Wat is de OPC UA standaard, wat is de status van open source systemen en hoe pas ik die toe en vooral hoe maak ik mijn systeem cyber veilig? Op het einde hebben deelnemers inzicht hoe ze e.e.a. zelf kunnen toepassen.

De workshop bestaat uit drie onderdelen:

* Hoe kun je eenvoudig automatische data uit equipment en van de werkvloer verzamelen.

* En doe je dat cyberveilig en hoe kunnen cyber risico’s beheerst kunnen worden;

* 4 praktische trainingen met Industriële I/O, een PLC en een (Raspberry)Pi computer, waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan met data collectie en visualisatie,  terwijl ze in de tussentijd gehackt worden en steeds beter leren hun data op een cyber veilige wijze te verkrijgen.

Aanmelden bij: peelen@lwv.nl

Er is plaats voor 24 personen met de voorkeur voor 2 personen per bedrijf (management/operationeel technisch equipment/systeem beheer, kennis niveau HBO of MBO met extra ICT en/of PLC ervaring). 

De workshop is mogelijk gemaakt met een opstartsubsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, om in het kader van het Smart Industry programma, de cyber veiligheid in de industrie te vergroten.

 

 

Overige activiteiten

Helaas, er zijn momenteel geen evenementen.